Höstpasta med kantarellkräm, viltköttbullar, gräddsås och äpple

Lyxig höstpasta att imponera på gästerna med! Att göra egen pasta kan verka bökigt, men att göra egna pastaplattor som i det här recepten är inte alls så svårt och är ett roligt moment att göra tillsammans.

22 oktober 2017
4

Du behöver

Pastadeg

  • 250 g durumvete
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 200 g gula kantareller
  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 timjanskvistar
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraiche

Köttbullar på viltfärs

  • 0,5 rött svenskt äpple
  • 350 g rådjursfärs
  • 150 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 10 g riven ingefära
  • 3 msk soja

Sås

  • 12 små champinjoner
  • 1 krm gröna enbär
  • 2 timjanskvistar
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 6 dl grädde
  • 1 nypa god svartpeppar

Garnityr

  • 1 rött äpple
  • 20 harsyra

Gör så här

  1. Pastadeg
    Kör allt i en matberedare tills att allt blandat sig. Plasta degen och låt stå i 30 min.
  2. Fyllning
    Stek de gula kantarellerna, lökarna samt timjan i smör tills de är gyllene. Tillsätt vinet och låt koka torrt. Lyft ur timjanskvistarna och tillsätt crème fraiche och mixa alltsammans slätt i en mixer. Låt stå svalt medan du kavlar ut pastan. Lägg ut en klick fyllning på pastadegen och gör som raviolis. Koka i saltat vatten i ca 3 minuter.
  3. Köttbullar på viltfärs
    Riv äpplet på den grova sidan på rivjärnet och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Forma runda köttbullar och stek sedan gyllene i smör.
  4. Sås
    När köttbullarna börjar få lite färg så tillsätt champinjoner, grovhackade enbär, timjan och en vitlöksklyfta. När alltsammans är gyllene så tillsätt grädde och svartpeppar och låt sjuda till en krämig konsistens.
  5. Garnityr
    Hyvla äpplet 2 mm tunt och plocka harsyra ner i kallt vatten.
Kommentera receptet

Fler goda recept