Höstcarbonara med kantareller

koket.se
Höstcarbonara med kantareller
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Höstcarbonara med kantareller

12 ingredienser

20 m

Gräddig carbonara med kantareller eller trattkantareller, bacon och mycket parmesan.  Snabbt och gott både till vardags och fest.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g spaghetti (linguini eller bucatini)
  • 1 gul lök (stor)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1-2 msk olivolja, att steka i
  • 140 g bacon [1 förp]
  • 200 g trattkantareller (kantareller eller annan svamp)
  • 5-6 äggulor
  • 1-1,5 dl vispgrädde
  • 3-4 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ev rucolasallad, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Strimla gul lök och vitlök.
  2. Strimla baconet och knaperstek det, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Fräs svampen tills den börjar släppa vätska, tillsätt därefter lök och vitlök och låt allt fräsa samman tills svampen är gyllenbrun och löken mjuk. Smaka av med salt och peppar och vänd ner baconet.
  4. Rör samman äggulor, grädde och riven parmesan (spara lite till servering). Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  5. Häll av pastan och blanda denna med svampfräset. Häll över äggblandningen och rör om och skaka pannan hela tiden tills grädden blivit krämig runt pastan. Servera med mer riven parmesan och eventuellt lite rucola.