Hosomaki med salladslök och gräslök

10 bitar
10 bitar

Du behöver

  • 2 salladslökar
  • 0,5 ark nori
  • 1 dl kokt sushiris, se receptlänk
  • 1 msk riven pepparrot
  • några gräslöksstrån
  • gräslöksblomma
  • ponzusås

Gör så här

  1. Blanchera de gröna delarna av salladslökarna i saltat vatten. Finstrimla den vita delen av salladslöken på längden och lägg i kallt vatten. Finhacka gräslöken.
  2. Klipp noriarket på mitten rakt över ränderna i arket. Placera arket på bambumattan och tryck ut riset på tre fjärdedelar av ytan, lämna ena kanten.
  3. Lägg pepparroten mitt på riset och därefter den blancherade gröna salladslöken. Rulla ihop makin med hjälp av mattan. Garnera med avrunnen salladslök, hackad gräslök och eventuella blommor.
  4. Servera med Fridas ponzusås att dippa i.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept