Honungsspjäll

Honungsspjäll
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Honungsspjäll

11 ingredienser

Välj fina, tunnskurna revben och duka med många servetter! passar även att ta med på utflykt. Vill du grilla dem utomhus, förstek dem gärna en stund i ugnen först.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg revben
  • salt
  • peppar

Marinad:

  • 5 msk honung
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 3 msk soja
  • 2 tsk ingefära
  • salt

Tillbehör:

  • 1 förp ananas, i skivor
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna med folie och lägg ett stekgaller över. Krydda spjällen med salt och peppar.
  2. Blanda marinaden. Lägg spjällen på gallret och pensla med marinaden. Stek mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, vänd och pensla flera gånger.
  3. Skär ananasen i bitar och stek den i en panna med matfett. Strö lite extra ingefära över och servera till.