• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hirsmixsallad med medelhavssmaker

Hirsmixsallad med medelhavssmaker

5 steg att laga

17 ingredienser

Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.

Zeta hirs-mix

Zeta Hirs-mix Ekologisk

En blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.


Ingredienser

portioner4 portioner

Sallad

  • 1 förp Zeta Hirs-mix Ekologisk
  • 1 kruka färsk basilika
  • 12-15 körsbärstomater, delade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 morot, grovriven eller strimlad
  • 1 förp Zeta Snackoliver Citron
  • 1 förp Zeta Ekologiska Kikärtor
  • salladsskott
  • Zeta Olivolja Citron
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Dressing

  • 1 burk Zeta Paprika grillad
  • 1 msk Zeta vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • vatten (eventuellt)

Topping

  • 1 förp Zeta Fetaost

Gör så här

  1. Koka hirsmixen enligt anvisningar på paketet och spola kall.
  2. Blanda med övriga ingredienser till salladen.
  3. Smaksätt med citronolja, salt och peppar.
  4. Stavmixa paprikan med olja och allt. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Späd dressingen med lite vatten om den blir för tjock.
  5. Smula fetaosten över och droppa dressing på, alternativt servera vid sidan om.