Heta kycklingvingar med kålsallad

koket.se
Heta kycklingvingar med kålsallad
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Heta kycklingvingar med kålsallad

16 ingredienser

45 m

Kryddiga kycklingvingar grillade i ugnen serveras med en riktigt god kålsallad med smak av sesam, lime och thaibasilika.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingvinge

Glaze

  • 2 dl thai sweet chili sås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk limefrukt, juice
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk ljust muscovadosocker

Kålsallad

  • 1 vitkål
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk limefrukt, juice
  • 0,5 knippe thaibasilika, grovt hackad
  • 1 tsk flingsalt

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 0,5 knippe thaibasilika
  • 3 msk vita sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och rör samman alla ingredienser till glazen. Lägg kycklingen i en bunke och häll över 1 dl av glazen och se till att alla delar av kycklingen täcks.
  2. Täck botten på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett galler ovanpå där du placerar kycklingen. Grilla i ugnen i ca 25-30 minuter och vänd dem en gång under tiden. Sista 10 minuterna sätter du på grillfunktionen.
  3. Strimla kålen fint och krossa den lätt med handen i en bunke. Rör samman dressingen och rör ner den i kålen.
  4. Ta ut kycklingen och pensla den med en omgång glaze till medan kycklingen är varm.
  5. Lägg upp kycklingen på ett fat och strö över grovt hackad thaibasilika och rostade sesamfrön. Servera med ris och kålsalladen och glazen som är över som en söt och spicy dipsås!