I samarbete med Kronfågel

Heta kycklingtacos med tomatsalsa, avokadosallad och snabbsyrad rödlök

8 röster
30 m
4
Kronfågel heta kycklingtacos med tomatsalsa, avokadosallad och snabbsyrad rödlök
Foto: Kronfågel

Laga tacos på kycklingfärs till nästa fredagsmys! Supergott, hälsosamt bra för miljön. Servera med en salsa på färska tomater och chili och en avokadosallad med rostad majs.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 förp tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 8-12 vetetortillas (eller hårda majstacoskal)
  • salt
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Tomatsalsa

  • 3 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 lime
  • 0,5 jalapeño (eller röd chili)
  • 1 kruka koriander
  • socker
  • salt

Avokadosallad

  • 2 avokado
  • 1 röd paprika
  • 2 msk limejuice
  • salt
  • 150 g frysta majskorn

Snabbsyrad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 2 lime
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka löken och hetta upp en panna. Stek färsen gyllenbrun i olja och smör.
  2. Tillsätt lök och fräs i ca 2 minuter till. Tillsätt kryddorna och stek ca 30 sekunder. Slå sedan över vatten och låt koka ca 2 minuter. Smaka av med salt.
  3. Tomatsalsa
    Kärna ur och tärna tomaterna fint. Finhacka löken och chilin. Blanda tomaterna, löken och chilin med limejuice och hackad koriander. Smaka av med salt och socker.
  4. Avokadosallad
    Skala och kärna ur avokadon och skär ner i mindre bitar. Tärna paprikan fint. Blanda avokado och paprika med salt och limejuice. Stek majskornen i en torr panna tills de är lite rostade och toppa salladen.
  5. Snabbsyrad rödlök
    Skala och skiva löken tunt längs med fibrerna dvs som ”klyftor”. Blanda med salt och socker och pressa i limejuice. Låt ligga ca 5 minuter.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept

Vill du ha fler goda tips & recept på kyckling?
Klicka här!

23 januari 2019

Laddar fler recept...