Het tomatsoppa med Buffalo-yoghurt och vitlöksbröd

0 röster
30 m
4
Tomatsoppa-med-Buffalo-yoghurt-och-vitlöksbröd-webb
Foto: Eva Hildén

Ta fram det bästa och lyft smaken med TABASCO® Original pepparsås och TABASCO® Buffalo pepparsås.

Tabasco Produktbild_02

Den här smakrika tomatsoppan får sin karaktär från sumac. Tillsammans med het Tabasco blir det en perfekt kombination i den här smakrika soppan. Missa inte sojasmöret på det varma vitlöksbrödet till!

Tips! Garnera gärna soppan med groddar eller skott. Snyggt och gott!

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g kålrot
  • 0,5 msk curry
  • 0,5 msk sumak
  • 400 g krossade tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 2 msk torkade röda linser
  • 50 g risoni
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 65 g bladspenat
  • olja (till stekning)
  • salt
  • peppar

Vitlöksbröd

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 tsk Kikkoman sojasås
  • 1 baguette

Buffalo-yoghurt

  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv kålroten.
  3. Värm olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, curry och sumak. Låt fräsa tills löken är mjuk, men utan att den får färg.
  4. Tillsätt kålrot, krossade tomater, buljong, linser, risoni och TABASCO® Original pepparsås. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vitlöksbröd
    Lägg smöret i en skål. Skala och finriv ner vitlöken i smöret. Häll i sojan och rör ihop. Dela baguetten nästan helt igenom på längden. Bred på smöret. Slå in brödet i aluminiumfolie. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  6. Buffalo-yoghurt
    Rör ihop ingredienserna till Buffalo-yoghurten.
  7. Lägg upp soppan i en skål. Servera med yoghurtsås och vitlöksbröd.
Tips!
Tabasco avokadomacka

Tips från Tabasco!

Servera soppan med en god avokadomacka. Lyft smaken med några stänk TABASCO® Grön pepparsås!

3 mars 2020