Het ramensoppa med marinerad biff och pak choi

Het ramensoppa med marinerad biff och pak choi
Foto: Köket

Het ramensoppa med marinerad biff och pak choi

21 ingredienser

45 m

En het buljongsoppa med shiitake, pak choi, paprika och stekt lövbiff! Värmande och gott i höstkylan.

Ingredienser

portioner

Marinerad biff

  • 400 g lövbiff
  • 0,5 dl soja
  • 3 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök

Ramensoppa

  • olja, till stekning
  • 1 bit färsk ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 1 röd chilifrukt
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 msk sesamolja
  • 3 msk soja
  • 150 g shiitakesvamp
  • 1 röd paprika
  • 4 port ramennudlar
  • 2 pak choi

Servering

  • 2 ägg, kokta
  • 2 salladslökar, skivade
  • 0,5 chilifrukt, skivad
  • svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär biffen i strimlor och blanda ihop marinaden. Marinera i minst 30 minuter.
  2. Hetta upp en kastrull med olja. Tillsätt riven ingefära, vitlök och chili och låt fräsa en stund i kastrullen. Slå över vatten och en buljongtärning. Smaksätt med soja och sesamolja. Låt koka i 10 minuter. Smaka av.
  3. Dela svampen och tärna paprikan och låt koka med soppan ytterligare 10 minuter. Tillsätt nudlar och pak choi låt koka tills nudlarna är klara. Se tillagningstid på förpackningen.
  4. Stek under tiden biffen i en stekpanna, så den får fin yta.
  5. Lägg upp soppan i skålar och toppa med biffen, ägghalvor, salladslök, chili och svarta sesamfrön.