Het och smakrik Cacio e pepe

Het och smakrik Cacio e pepe
Foto: Eva Hildén

Het och smakrik Cacio e pepe

8 ingredienser

20 m

Plötsligt var den här romerska vardagspasta överallt! Kort och gott betyder Cacio e pepe ”ost och peppar” och är en snabblagad och uppskattad rätt av både barn och vuxna. Gör gärna som vi och addera en jalapeñodoftande pepparsås, finrivet citronskal och lite havssalt till det hela.

läs mer
Maldon flingsalt produkt 2022

Ta fram det bästa med Maldon

Handskördat gourmetsalt med mjuk, spröd struktur som ger en ren saltsmak och är en favorit världen över.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 350 g spaghetti
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 30 g smör
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 3 dl pecorinoost, finriven (eller parmesanost)
  • 1 citron, finrivet skal
  • Maldon havssalt
  • jalapeño pepparsås

Gör så här

  1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mortla under tiden svartpepparn alternativt mal den grov i en pepparkvarn.
  3. Stek svartpepparn i smöret i en stor stekpanna. Tillsätt TABASCO® Grön pepparsås, 2 dl av pastavattnet och 2 dl av osten. Ta från värmen och rör till en krämig sås.
  4. Häll av pastan, men spara lite av pastavattnet för säkerhets skull.
  5. Lägg den avrunna pastan i stekpannan och blanda ihop med såsen. Späd eventuellt med mer pastavatten. Strö över citronskal och Maldon havssalt. Servera med resten av osten.
  6. Tips! Stänk gärna över några extra droppar TABASCO® Grön pepparsås. Eller prova någon av de andra sex sorterna som finns tillgängliga inom svensk dagligvaruhandel.
TIPS!
läs mer
Maldon Helbakat grekiskt lantbröd med camembert

Tips från Maldon!

Fler härliga recept med Maldons produkter hittar du här.

Läs mer