Het nudelcappuccino med rucola

Het nudelcappuccino med rucola
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Het nudelcappuccino med rucola

9 ingredienser

Rucola är en sallat med italienskt ursprung. Den har mycket karakteristisk smak som något påminner om rädisa. När du ska laga den här soppan behöver du en mixer till hjälp.

Ingredienser

portioner
  • 175 g färska äggnudlar
  • 1,3 l grönsaksbuljong
  • 1 kruka rucola
  • 30 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 tsk ingefära, riven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Riv ingefäran och skala och pressa vitlöken. Fräs vitlök, chili och ingefära i hälften av smöret, slå på buljong och låt småputtra i 20 minuter.
  2. Smaksätt buljongen med salt, peppar och resten av smöret och mixa soppan skummig med en stavmixer. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, riv rucolan i mindre bitar.
  3. Lägg de nykokta nudlarna och rucolan i en skål eller cappuccino-kopp och slå över den skummiga buljongen.