Pumpasoppa

En värmande förrätt som görs på en av favoritpumporna som smakar godast och är som sötast när köttet är mörkt orange.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


13 oktober 2011
4

Du behöver

  • 1 kg hel butternut squash (ca 6oo g kött) el muscatpumpa, skalad, urkärnad och tärnad
  • 3 msk smör
  • 6 st schalottenlökar, skalade och hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl höns- el grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 dl mjölk
  • 1 st citron, pressad saft
  • Salt
  • Vitpeppar, nymald

Gör så här

  1. Fräs pumpan i smör i en tjockbottnad kastrull tills pumpan börjar mjukna.
  2. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa en stund på låg värme.
  3. Tillsätt vin och buljong och koka 7 minuter, tillsätt därefter grädde och mjölk.
  4. Koka ca 15 minuter eller tills pumpan är helt genomkokt och mjuk. Smaka av med citron, salt och peppar.
  5. Mixa soppan slät.
Kommentera receptet

Fler goda recept