Pumpasoppa

Pumpasoppa

3

11 ingredienser

En värmande förrätt som görs på en av favoritpumporna som smakar godast och är som sötast när köttet är mörkt orange.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg hel butternut squash, skalad, urkärnad och tärnad (el muscatpumpa) [ca 600 g kött]
  • 3 msk smör
  • 6 schalottenlökar, skalade och hackade
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 dl mjölk
  • 1 citron, pressad saft
  • salt
  • vitpeppar, nymald

Gör så här

  1. Fräs pumpan i smör i en tjockbottnad kastrull tills pumpan börjar mjukna.
  2. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa en stund på låg värme.
  3. Tillsätt vin och buljong och koka 7 minuter, tillsätt därefter grädde och mjölk.
  4. Koka ca 15 minuter eller tills pumpan är helt genomkokt och mjuk. Smaka av med citron, salt och peppar.
  5. Mixa soppan slät.