Picklade små tomater med vanilj

0 röster

Spännande mix av tomat och vanilj som märkligt nog passar bra ihop. Gott till lufttorkad skinka och dessertost.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

  • 1 kg små tomater, skållade
  • 2 cm ingefära, skalad och finskivad
  • 1 kanelstång
  • 0,5 vaniljstång, dalad och urskrapad

Ättikslag

  • 5 dl ättiksprit, 12 %
  • 4 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka upp ättikslagen.
  2. Lägg i tomater, ingefära, kanelstång, vaniljstång och -frön och sjud 5 minuter.
  3. Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar med lock.
  4. Häll över den varma lagen och låt stå ett par dygn i kylskåp.
  5. Håller minst 1 månad om den förvaras kallt.
13 oktober 2011

Laddar fler recept