Picklade små tomater med vanilj

Spännande mix av tomat och vanilj som märkligt nog passar bra ihop. Gott till lufttorkad skinka och dessertost.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


13 oktober 2011

Du behöver

  • 1 kg små tomater, skållade
  • 2 cm ingefära, skalad och finskivad
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 st vaniljstång, dalad och urskrapad

Ättikslag

  • 5 dl ättiksprit, 12 %
  • 4 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka upp ättikslagen.
  2. Lägg i tomater, ingefära, kanelstång, vaniljstång och -frön och sjud 5 minuter.
  3. Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar med lock.
  4. Häll över den varma lagen och låt stå ett par dygn i kylskåp.
  5. Håller minst 1 månad om den förvaras kallt.
Kommentera receptet

Fler goda recept