Ölbräserad rådjursgryta

0 röster

Du behöver

  • 1 kg rådjursbog, putsad i 3x3 cm stora bitar
  • 2 st gullökar
  • 1 l rådjursfond
  • 0,5 l ale
  • lagerblad
  • Svarta enbär
  • 2 hg gula kantareller(rensade)
  • 1 hg trattkantareller(rensade)
  • 600 g potatis, små
  • 16 st brysselkål
  • 12 st späda morötter
  • bladpersilja
  • Gröna enbär
  • liten gurka
  • Saltlake, 5%-ig
  • maizena

Gör så här

  1. Bryn köttet i en stekpanna med smör runtom krydda med salt och peppar.
  2. Fräs med grov skivad gullök, enbär och lagerblad på slutet.
  3. Bräsera köttet mört, ca 4 timmar.
  4. Koka med potatisen under de sista 20 minuterna.
  5. Lägg in gurkan i saltlaken.
  6. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten, kyl av i iskallt vatten.
  7. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten, kyl av i iskallt vatten.
  8. Båda grönsakerna kokas så att de bibehåller tuggmotstånd.
  9. Stek svamparna i en stekpanna med smör, av sluta stekningen med finhackad schalottenlök.
  10. Vid servering, avsluta grytan med att tillsätta, grönsakerna, svampen, finskuren bladpersilja och gröna enbär.
  11. Servera den inlagda gurkan till.
7 oktober 2011

Fler goda recept