Stekta kantareller med kantarellpuré och morötter

Stekta kantareller med kantarellpuré och morötter
Foto: Henrik Norström
Henrik Norström
Henrik Norström

Stekta kantareller med kantarellpuré och morötter

5 ingredienser

Gott och lyxigt - kanske att bjuda på?

Ingredienser

  • 600 g kantareller
  • 16 morötter (späda)
  • gräslök
  • crème fraîche
  • smör

Gör så här

  1. Kantarellpuré. Putsa och tvätta kantarellerna. Stek i smör tills all vätska har ångat bort.
  2. Kantarellerna ska vara mjukstekta, ej torra. Mixa svampen med crème fraiche (ca 1 dl) i en kannmixer till krämig konsistens. Passera genom finmaskig sil.
  3. Koka morötterna ett par minuter (al dente) i saltat vatten. Kyl dem och pressa bort skalet med fingrarna.
  4. Stek resten av kantarellerna i smör tills vätskan är borta. Låt morötterna steka med sista halvminuten. Avsluta med gräslöken i pannan. Servera med en sked varmpuré i botten på tallriken och lägg på nystekta kantareller och morötter.