Biff vindaloo

Biff vindaloo

Av: Henrik Francke

21 ingredienser

1h 45 min

Den här grytan ska det vara rejält drag i. Snåla inte med chilin och servera med ris eller indiskt bröd.

Ingredienser

portioner
  • 800 g ryggbiff, putsad
  • smör, till stekning
  • 3 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kanelstång
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 gröna chilifrukter
  • 2 msk kryddblandning
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk flytande köttfond
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • strösocker

Kryddblandning:

  • 1 tsk korianderfrö
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 4 gröna kardemummakärnor
  • 1 tsk bockhornsklöver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk senapspulver

Gör så här

  1. Strimla biffen och bryn den i smör i en gryta.
  2. Skiva löken och riv vitlöken. Tillsätt lök, vitlök och kanelstång i grytan. Fräs ett par minuter utan att det tar färg.
  3. Riv ingefäran och kärna ur och hacka chilin. Pudra över kryddblandningen och blanda ner ingefära och chili. Rör om ordentligt och tillsätt socker, rödvinsvinäger, fond och vatten. Koka under lock på svag värme i cirka 1.5 timme, eller tills köttet är mört. Smaka av med salt och socker.
  4. Kryddblandning: Stöt korianderfröna i en mortel och tillsätt de övriga kryddorna. Blanda väl.