Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka

POPULÄRT
koket.se
Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka

19 ingredienser

45 min

Barnfavoriten fiskpinnar gör du lätt själv med Tom Sjöstedts enkla recept. Det asiatiska ströbrödet panko gör dem extra frasiga. Serverad med potatismos och gurka med sting i blir det här en ny familjefavorit.

Tips! Gör gärna den picklade gurkan dagen före.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fiskpinnar

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

potatismos

  • 400 g mjölig potatis, skalad
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Jalapeñopicklad gurka

  • 4 jalapeños
  • 1 gurka, slarvigt skalad
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Garnering

  • dillvippa
  • 4 klyftor citron

Gör så här

Picklad gurka

  1. Skiva jalapeñon tunt. Koka upp den med ättika, socker och vatten. Låt svalna helt. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt gärna
  2. stå över natten.

Potatismos

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa och blanda med varm mjölk och tärnat smör. Vispa ihop och smaka av med salt.

Fiskpinnar

  1. Skär fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sedan i panko. Stek de panerade fiskbitarna gyllenbruna i mycket smör. Smaka av med salt.
  2. Servera fiskpinnarna med moset och garnera med citron och dill.