Hemgjord senap

Colmans Hemgjord senap
Foto: Arvid Nordquist/Pepe Nilsson

Hemgjord senap

1

7 ingredienser

5 min

Visste du att det är busenkelt att göra egen senap? Du gör den själv på en minut! Ett måste till hovmästarsåsen, julskinkan och senapsillen!

läs mer
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl colman's senapspulver
  • 3 msk farinsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl kaffe
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, ca 1 minut.
  2. Häll upp blandningen i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna.
  3. Tillsätt eventuellt någon av smaksättningarna och blanda.
  4. Låt senapen vila 1 dygn i kylen (men den blir bara bättre av att mogna längre än så, gärna 1 vecka).
  5. Tips på smaksättning
    1 msk honung och 1 tsk dragon i vinäger
    1 msk whisky eller konjak
    1 tsk torkad timjan och finrivet skal av ½ apelsin
    några droppar TABASCO® Original pepparsås
TIPS!
läs mer
Mortlat kryddsmör

Fler tips!

Fler tips och inspirerande recept från Colman's hittar du här!

Läs mer