Hemgjord senap

Colmans Hemgjord senap
Foto: Arvid Nordquist/Pepe Nilsson

Hemgjord senap

7 ingredienser

5 min

Visste du att det är busenkelt att göra egen senap? Du gör den själv på en minut! Ett måste till hovmästarsåsen, julskinkan och senapsillen!

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl colman's senapspulver
  • 3 msk farinsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl kaffe
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, ca 1 minut.
  2. Häll upp blandningen i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna.
  3. Tillsätt eventuellt någon av smaksättningarna och blanda.
  4. Låt senapen vila 1 dygn i kylen (men den blir bara bättre av att mogna längre än så, gärna 1 vecka).

Tips på smaksättning

  1. 1 msk honung och 1 tsk dragon i vinäger
  2. 1 msk whisky eller konjak
  3. 1 tsk torkad timjan och finrivet skal av ½ apelsin
  4. några droppar TABASCO® Original pepparsås
TIPS!
Fler tips!
Mortlat kryddsmör

Fler tips!

Fler tips och inspirerande recept från Colman's hittar du här!

Läs mer