Hemgjord pasta med ricotta och valnötter

4 röster

Du behöver

Pastadeg

  • 3 ägg
  • 9 äggulor
  • 12 dl durumvete

Pastafyllning

  • 200 g ricotta
  • 30 g parmesan
  • 100 g valnötter
  • flingsalt

Till servering

  • 1 kruka färsk salvia
  • 100 g smör
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pastavatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Dag 1
    blanda degen. Låt vila i kylen över natten.
  2. Dag 2
    Hacka valnötter, riv parmesan och blanda i resterande av ingredienserna till fyllningen.
  3. Förbered en plåt med rikligt med mjöl i botten till raviolin. Förbered en pensel med vatten eller blomspruta.
  4. Baka ut pastan i maskinen till nr 8 i tjocklek. Lägg pastalakanet på längden. Med smeten i mitten med ca 15 millimeters avstånd. Pensla/spruta vatten på pastan och vik ihop. Försök att släta ut ev luftbubblor med fingrarna.
  5. Låt pastan torka en timme. Koka pastan i ca 3 minuter.
  6. Fräs salvian i smöret i ca 1 minut och tillsätt olivolja, pastavatten och salt.
  7. Servera och ät på studs!
6 januari 2018

Fler goda recept