Hemgjord kebabpizza, Lisa Lemkes bästa recept
Se Lisa Lemke laga receptet
Ingredienser
Poolish till pizzadeg
- 75 g vatten, 28 grader
- 25 g jäst
- 75 g vetemjöl (med hög proteinhalt, gärna stenmalet)
Bortgöring till pizzadeg
- 325 g vetemjöl
- 175 g vatten
- 10 g havssalt
Tomatsås
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 klyftor vitlök, rivna
- 1,5 dl parmesanost, finriven (eller grana padano)
- salt
- svartpeppar, nymalen
Kebabfärs
- 400 g nötfärs
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 msk malen spiskummin
- 0,5 msk paprikapulver
- 1 msk malen koriander
- 0,5 tsk malen kanel
- 1 tsk svartpeppar, nymald
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 msk tomatpuré
- salt
- olja, att steka i
Het tomatsås
- 0,3 av tomatsåsen
- harissa, pasta (eller cayennepeppar)
Gräddfilssås
- 1,5 dl gräddfil
- 0,5 dl majonnäs
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar
Till utbakning och servering
- 3 dl riven ost (valfri)
- peperoni
- 1 rödlök, strimlad
- 0,5 isbergssallad, grovhackad