Hemgjord glass med saffran & rosenvatten

POPULÄRT
Hemgjord glass med saffran & rosenvatten
Foto: Tv4

Hemgjord glass med saffran & rosenvatten

Av: Sepide - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 + tid i frys

En kula hemgjord vaniljglass med saffran och rosenvatten blir en underbar dessert efter kvällens festmiddag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker (eller 0,5 dl florsocker)
  • 1 förp saffran
  • 2 msk rosenvatten
  • Rånkex

Gör så här

  1. Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert.
  2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt saffran, rosenvatten, socker och vaniljstången. Vispa till en ljusgul fluffig smet, ca 15 sekunder med elvisp på högsta hastighet eller tills den blir fluffig.
  3. Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
  4. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen över natten. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
  5. Ta ut glassen ca 2 h innan servering (låt tina så den är lite mjuk).
  6. Vispa runt med en handvisp några sekunder. Smaka av.
  7. Lägg glassen i en bunke och lägg i frysen 1h till tills den stelnat. Serveras med rånkex.