Helstekta lammracks med vitlöksyoghurt

Helstekta lammracks med vitlöksyoghurt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helstekta lammracks med vitlöksyoghurt

9 ingredienser

Lammracks kan man köpa djupfysta till bra pris i små paket. Vill du laga till många går det här receptet utmärkt att dubblera.

Ingredienser

portioner
  • 4 lammracks (med minst 3 kotletter)
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att bryna i
  • 1 apelsin
  • 2 kvistar färsk timjan

Vitlöksyoghurt:

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan och riv den fint. Blanda samman yoghurt, vitlök och salt. Låt stå kallt till servering.
  2. Sätt ugnen på 175°. Tvätta apelsinen, strimla skalet och pressa ut saften. Krydda racksen med salt och peppar. Bryn i stekpanna så att det får fin färg. Lägg racksen i en ugnssäker form och slå över apelsinsaften.
  3. Ställ dem att eftersteka i ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 60° för rosa kött och 70° för genomstekt. Strö apelsinskalen över racksen och låt dem vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller det saftigheten och värmen blir jämnt fördelad. Skär isär kotletterna före servering och dekorera med timjan.