Oxfilé, smör och vitlök går väldigt bra ihop. Här späckas filén med vitlök och serveras med en smörsås. Läckra små potatisar och steklök blir goda tillbehör.
Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen och lökarna. Dela lökarna på mitten. Bryn potatis och lök i olja och lägg över i en smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och baka i ugnen i 20 minuter. Skålla och skala tomaterna och skär dem i klyftor. Hacka bladpersiljan
Skala och hacka schalottenlökarna fint och fräs i smör. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Tillsätt kycklingbuljong och koka ihop tills 1/3 återstår. Pressa ut citronsaften. Klicka i smöret, lite i taget, under vispning. Varva med smör och citronsaft till dess att konsistensen blir slät och jämn. Sila såsen i en finmaskig sil. Krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarn.
Skala och dela vitlöksklyftorna. Putsa filéerna, skär djupa skåror i köttet och stick in vitlöksklyftorna. Gnid in filén med salt och peppar och bryn den runt om i smör. Lägg den i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i ca 20 min tills innertemperaturen är 61-63º för rosa kött och 70° för medium. Låt vila 10 min innan köttet skärs upp. Lägg tomaterna och bladperiljan ovanpå potatisbädden, placera filéskivorna ovanpå och ringla över smörsåsen.