Helstekt fläskytterfilé med pasta och rödvinssås

Helstekt fläskytterfilé med pasta och rödvinssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helstekt fläskytterfilé med pasta och rödvinssås

13 ingredienser

Fläskytterfilé är samma som kotlettrad utan ben. Här får köttet sällskap av en len rödvinssås och nykokt pasta.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkotlettrad benfri
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 port pasta

Rödvinssås:

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Till servering:

  • grönsaker, kokta

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet runt om i en stekpanna, lyft över i en smord ugnssäker form och ställ in att eftersteka i ugnen tills innertemperaturen är 80°, det tar ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i 10 minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Rödvinssås: Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs schalottenlöken i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med buljong och vin, lite i taget under ständig omrörning. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter. Rör om då och då. Sila såsen.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera köttet med pastan och såsen.