Helstekt fläskytterfilé med pasta och grönsaker

Helstekt fläskytterfilé med pasta och grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helstekt fläskytterfilé med pasta och grönsaker

9 ingredienser

Fläskytterfilé kallas den benfria kotlettraden av fläsk. Den passar utmärkt att steka i ugn och servera i tunna skivor.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 port pasta

Till servering:

  • syltlök
  • sockerärtor
  • rödlök, strimlad
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i en stekpanna och lyft över det i en smord ugnssäker form. Ställ in köttet i ugnen tills innertemperaturen är 80°, ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i 10 minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Ansa sockerärterna och koka dem i lättsaltat vatten. Strimla den röda löken. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Servera köttet med pasta, syltlök, sockerärter, röd lök, färsk basilika och eventuellt rödvinssås.