Helrostad pumpa med ädelost och mangold

Rosta en hel pumpa i ugnen, fyll den sedan med ädelost, fräst mango och rostade pumpafrön.

Maya Samuelssons dryckestips till pumpa

  • 1503, Red seal
  • 79982, Au bon climat santa barbara county chardonnay
  • 26001, Ravenswood vintners blend zinfandel 2015
27 oktober 2017

Du behöver

  • 1 hel pumpa

Fyllning

  • ädelost
  • mangold
  • chili
  • vitlök
  • olja
  • rostade pumpafrön eller hasselnötter

Gör så här

  1. Lägg den hela pumpan i ugnen på 175 grader, beroende på storklek så tar pumpan olika tid att bli mjuk. Mellanstora tar ca 1 timme.
  2. Fräs mangold med vitlök och chili.
  3. Skär bort toppen och gröp ur kärnhuset. Skeda loss pumpa och lägg tillbaka i pumpan tillsammans med grova bitar ädelost, fräst mangold och olja ringlad över. Gratinera så osten börjar smälta.
  4. Strö över rostade hasselnötter och eller pumpafrön.
Kommentera receptet

Fler goda recept