Helrostad pumpa med ädelost och mangold

2 röster

Rosta en hel pumpa i ugnen, fyll den sedan med ädelost, fräst mango och rostade pumpafrön.

Maya Samuelssons dryckestips till pumpa

  • 1503, Red seal
  • 79982, Au bon climat santa barbara county chardonnay
  • 26001, Ravenswood vintners blend zinfandel 2015
Visa mer

Du behöver

  • 1 hel pumpa

Fyllning

  • ädelost
  • mangold
  • chili
  • vitlök
  • olja
  • rostade pumpafrön eller hasselnötter

Gör så här

  1. Lägg den hela pumpan i ugnen på 175 grader, beroende på storklek så tar pumpan olika tid att bli mjuk. Mellanstora tar ca 1 timme.
  2. Fräs mangold med vitlök och chili.
  3. Skär bort toppen och gröp ur kärnhuset. Skeda loss pumpa och lägg tillbaka i pumpan tillsammans med grova bitar ädelost, fräst mangold och olja ringlad över. Gratinera så osten börjar smälta.
  4. Strö över rostade hasselnötter och eller pumpafrön.
27 oktober 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept