Hellens köttfärslimpa

Hellens köttfärslimpa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hellens köttfärslimpa

13 ingredienser

Med äpple i fyllningen får köttfärslimpan en lätt syrlig och frisk smak.

Ingredienser

portioner
  • 750 g blandfärs
  • 1,5 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm fyra kryddor

Fyllning:

  • 100 g tärnad bacon
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 äpple, små
  • 0,5 ägg, till pensling
  • soja

Tillbehör:

  • äppelklyftor, stekta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda färs och ägg. Låt ströbrödet svälla i mjölken 5 minuter och blanda sedan färsen med kryddorna.
  2. Strimla purjon och tärna äpplet fint. Bred ut färsen på ett bakpapper till en avlång platta. Fördela fyllningen över. Rulla ihop och tryck ihop så att limpan håller ihop. Lägg den med skarven ner i lättsmord ugnsform, utan pappret.
  3. Pensla över med uppvispat ägg och lite soja. Stek klart i nedre halvan av ugnen ca 50 minuter. Servera gärna med steka äppelklyftor.