• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Helgrillad fläskkotlettrad och krämig potatissallad

Helgrillad fläskkotlettrad och krämig potatissallad
Foto: Eva Hildén
Tabasco logga
Tabasco logga

Helgrillad fläskkotlettrad och krämig potatissallad

7 steg att laga

24 ingredienser

1 h

Testa det här receptet när grillpremiären är på intåg! Mer grönt och mindre kött gör den här rätten till en vinnare. Ett tips är att använda både gul och grön zucchini, det ger extra färg till rätten.

Ta fram det bästa och lyft smaken med TABASCO® Chipotle pepparsås, Sriracha pepparsås och Grön pepparsås.

Tabasco_produktbild_03_ny

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fläskkotlett, benfri (fläskytterfilé)
  • 500 g zucchini
  • Maldon havssalt
  • salt
  • peppar

Marinad

  • 2 msk colman's senapspulver
  • 2 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 1 msk Kikkoman sojasås
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja

Potatissallad

  • 600-800 g färskpotatis (gärna små)
  • 2 rödlökar
  • 100 g kapris
  • 1,5 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl persilja, grovhackad

Sriracha-hummus

  • 200 g hummus
  • 1-2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Orientalisk yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 tsk five spice

Gör så här

  1. Putsa köttet. Dela zucchinin på längden. Lägg på ett fat.
  2. Marinad
    Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla marinaden på köttet och zucchinin. Låt marinera i rumstemperatur medan du gör klart tillbehören.
  3. Potatissallad
    Skrubba och koka potatisen mjuk. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Vispa ihop ponzusås och senap i en stor skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Rör ner citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner den ljumma potatisen, lök, kapris och persilja.
  4. Sriracha-hummus
    Rör ihop hummus och TABASCO® Sriracha pepparsås efter smak.
  5. Rör ihop ingredienserna till den orientaliska yoghurtsåsen.
  6. Grilla köttet och zucchinin. När köttet når en innertemperatur på ca 68 grader, slå in det i aluminiumfolie. Låt vila 5–10 minuter.
  7. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med zucchinin. Strö över havssalt. Servera med såserna och potatissalladen.