Helgrillad fläskfilé med svartrötter

Helgrillad fläskfilé med svartrötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helgrillad fläskfilé med svartrötter

8 ingredienser

Fläskfilé blir både saftig och läcker om den grillas hel och sedan skärs upp i skivor. Svartrötter är ett gott tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • olja, att pensla med

Svartrötter:

  • 250 g svartrot
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Häll upp vatten i en bunke och pressa ner citronsaften. Skär bort fästet och dela svartrötterna i tre delar. Skala bitarna med potatisskalare och lägg dem efter hand i citronvattnet så behåller de vita svartrötterna färgen. Koka upp vatten, lägg i svartrötterna och låt dem koka i 20 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  2. Gnid in fläskfilén med salt och peppar. Slå in den tunna spetsen i lite folie. Grilla filén varsamt långt från glöden i 20-30 minuter. Ta av folien efter halva tiden så grillas hela filén jämnt. Lägg på svartrötterna de sista minuterna av grilltiden och pensla med honung.
  3. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs upp i skivor. Servera med svartrötterna.