Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

16 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 120 g gruyèreost
  • Flingsalt

Gremolataolja

  • 0,5 st citron
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med gremolataoljan: Finriv det yttersta skalet på citronen. Finhacka persilja och vitlök och blanda ihop med olivoljan och citronskalet.
  2. Blomkålen: Anska blomkålshuvudet och dela det på mitten. Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme och lägg på locket. Grilla det i ca 30 minuter tills det har fått en fin grillad yta. Vänd det med jämna mellanrum. Riv över osten och grilla ytterligare ett par minuter tills den smält.
  3. Lägg upp det på ett fat, strö över lite flingsalt, ringla över gremolataoljan och servera direkt.
21 juli 2015

Fler goda recept