Chiliräkor med kronärtskockor

Chiliräkor med kronärtskockor
Foto: Lottie Hallqvist
Helena Nyblom
Helena Nyblom

Chiliräkor med kronärtskockor

Av: Helena Nyblom

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

Nyttig och god rätt som passar bra soom lunch eller lättare middag.

Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft

Ingredienser

portioner
  • 400 g färska räkor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 100 g salladsmix
  • 8 konserverade kronärtskockshjärtan
  • 2 avokador
  • 12 körsbärstomater
  • 12 gröna sparrisar
  • olivolja

Sås

  • 4 dl chilisås (gärna Heinz)
  • 1 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 0,5 limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Hacka vitlök och chili. Blanda med olivolja samt salt och peppar.
  3. Blanda i räkor och låt stå 1 timme.
  4. Lägg upp salladen på ett fat. Skär kronärtskockshjärtana i bitar. Skär avokadorna i bitar. Dela tomaterna.
  5. Förväll sparrisen lätt.
  6. Lägg upp grönsakerna på salladen och ringla över olivolja. Toppa med räkorna. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.