Helenas heta morotssoppa

Helenas heta morotssoppa
Foto: TV4

Helenas heta morotssoppa

Av: Helena - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

10 min

En kryddig och enkel morotssoppa som går fort att vispa ihop! Serveras med parmesanostgratinerade green shells.

Vintips från Helena:
Jules Muller Pinot Gris (71134 95.-)

Servera gärna utan sked men med en grisini på sidan så man dricker soppan och rör med grisinin ett mysigt och annorlunda sätt att servera.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.

Ingredienser

portioner
  • 4 morötter (stora)
  • 0,5 l vatten
  • 1 hönsbuljong
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl yoghurt
  • 1-2 msk honung
  • 8 green shell musslor
  • 1 förp parmesanost
  • 1 citron, saft

Gör så här

Soppa

  1. Stek morötterna i smör eller olja för att få fram smaken, koka upp vatten och buljong och ha morötter och sambal oeleken.
  2. Koka tills morötterna är riktigt mjuka.
  3. Mixa med stavmixer och lägg i 2 dl grädde.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer sambal oelek om du vill ha mer sting på soppan!
  5. Blanda yoghurt med honung, häll soppan i vackra glas och klicka på yoghurten och dekorera med någon färsk ört.

Parmesanostgratinerade Green shells till soppan

  1. Lägg musslorna på en plåt salta peppra och pressa på citron.
  2. Riv sedan rikligt med parmesanost på och in mitt i ugnen på 220 grader några minuter, bara tills dom fått färg.