Tre små lyckor

Tre små lyckor
Foto: TV4

Tre små lyckor

Av: Helena - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

En härlig efterrätt bestående av Gino, Baileys mousse och galet god vaniljglass!

Vintips
Nugan Estate Botrytis Semillion artikelnr 83140, 159.-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gino

  • kiwi, i små bitar
  • jordgubbar, i små bitar
  • banan, i små bitar

Baileys mousse

  • 160 g mörk choklad
  • 40 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kaffe
  • 1 msk baileys
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche

Vaniljglass

  • 125 g vit bakchoklad
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl turkisk yoghurt

Kanderade nötter

  • 1 förp pinjenötter
  • 1 förp pekannötter
  • florsocker

Gör så här

Gino

  1. Skiva frukterna och blanda med lite florsocker för extra sötma.
  2. Ha på riven vit choklad och in i ugnen tills den fått färg.

Baileys mousse

  1. Smält chokladen och låt svalna
  2. Vispa ägg och socker fluffigt
  3. Vispa grädde och crème fraiche litegrann, bara lite krämig ska den bli.
  4. Blanda allt med kaffe och baileys
  5. Lägg i dubbla plast påsar i kylen, klipp litet hål när det stelnat lite och spritsa ut i skålar med dajmhack i botten och på ovansidan.
  6. Strö över hallon vid servering och droppa över lite Baileys.

Vaniljglass

  1. Smält chokladen.
  2. Vispa gulorna och socker fluffigt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner i yoghurten.
  4. Vispa äggvitor till vitt skum i en torr bunke.
  5. Rör ihop äggulor och smält choklad, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd i äggvitan
  6. Ställ in blandningen i frysen några timmar och rör gärna då och då om du orkar.
  7. Strö på nötter, häll på 1 tsk espresso eller starkt vanligt kaffe och 1 tsk kaluha.

Kanderade nötter

  1. Lägg i långpanna, stänk på vatten och rör runt, häll på florsocker och rör runt mer så att nötterna får socker på sig.
  2. Ställ in i ugnen tills dom fått färg, cirka 200 grader i några minuter, passa noga, låt kallna.
  3. Lägg upp i en vacker skål och servera.