Helbakat grekiskt lantbröd med camembert

Helbakat grekiskt lantbröd med camembert

1

6 ingredienser

30 min

Gillar du ostfondue? Då måste du testa det här receptet. I stället för att smälta ost i en gryta och doppa bröd i – lägg en hel camembert i brödet och gratinera med olivolja, persilja och en mild, men kryddig pepparsås. Bryt sedan loss små brödbitar och ät med den mjuka osten!

maldon_produktbild_01

Maldon havssalt

De fina flingorna från Maldon med mjuk, spröd struktur och ren saltsmak är en favorit världen över.

Ingredienser

portioner10
  • 1 grekiskt lantbröd
  • ca 250 g camembertost
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • Maldon havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett rutmönster i brödet med en brödkniv, så det blir ca 3 cm djupa skåror.
  3. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt. Gröp ur det i mitten efter ostens storlek. Tryck ner osten i det urgröpta hålet.
  4. Blanda ihop olivolja, persilja och TABASCO® Buffalo pepparsås. Pensla brödet och osten med blandningen. Strö över lite Maldon havssalt. Gratinera i mitten av ugnen tills brödet har fått fin färg och osten har blivit mjuk, ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  5. Skär ett kryss i osten. Bryt bitar av brödet och doppa i den krämiga osten.
TIPS!
läs mer
Garden foccacia med chiliolja

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Maldon hittar du här!

Läs mer