Vinbärsbakelse

Vinbärsbakelse
Foto: TV4
Yvonne Ryding
Yvonne Ryding

Vinbärsbakelse

Av: Yvonne Ryding

Från: Hela Sverige bakar

10 ingredienser

2 h

Marsipanbakelser med svartvinbärssylt och grädde.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl svartvinbärssylt

Garnering:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g marsipan
  • frysta klasar svartvinbär

Gör så här

  1. Långpanna 30x40 cm bakplåtspapper
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  3. Häll ut i pannan och grädda mitt i ungen, Varmluft 225 grder, 8 min.
  4. Låt kallna på bakgaller. Måtta med måtten 8 diameters runda bottnar. Lägg ihop två och två med sylt emellan.
  5. Vispa grädden till fast skum. Smaksätt med vanilj. Bred vispgrädde runt kanten på bottnarna.
  6. Kavla ut marsipan mellan två bitar plastfolie, ca 26 cm långa. Skär 6-7 st 5cm remsor runt bakelsen. Klicka i grädde ovanpå bakelserna, garnera med frysta bär.