Nötbakelse

2 röster

Nötbakelse gjord på mördegsbotten och med frukt- och nötfyllning.

Visa mer

Du behöver

Mördeg

  • 150 g kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 msk kallt vatten

Fyllning

  • torkade tranbär
  • hasselnötter
  • blockchoklad, smält

Garnera med

  • röda vinbär
  • marsipan

Gör så här

  1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
  2. Plasta degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  3. Tryck ut mördegen i små tartelettformar. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
  4. Mixa tranbär och hasselnötter och fyll mördegsbottnarna. Smält blockchoklad och ringla över. Garnera med röda vinbär och marsipankulor.
8 juni 2014

Fler goda recept