Veronicas browniebakelse med jordgubbstartar

Veronicas browniebakelse med jordgubbar
Foto: Robin Persson/ Sjuan
Veronica Smedh
Veronica Smedh

Veronicas browniebakelse med jordgubbstartar

16 ingredienser

Browniebakelse toppad med jordgubbar och chokladsmörkräm.

Detta är ett recept från en av de tävlande i programmet Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bakelser

Brownie

  • 175 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 krm salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g vit bakchoklad

Jordgubbstatar

  • 500 g jordgubbar
  • 0,5-1 dl florsocker
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 msk basilika, finhackad

Chokladsmörkräm

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

Brownie

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker krämigt.
  3. Rör ner salt, sirap och kakao.
  4. Rör ner ett ägg i taget och sist vetemjölet. Rör till en jämn smet.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 min, den ska vara lite kladdig! Låt kallna innan dekoration.

Jordgubbstartar

  1. Hacka jordgubbar fint, blanda ner florsocker, citronskal och basilika försiktigt i en röra. Låt stå och vila.

Smörkräm

  1. Rör smör mjukt. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa några minuter till sockret löst sig så det blir en jämn och fluffig smet.

Dekoration

  1. Skär ut brownien så stora som ni vill ha och spritsa som en rund sjö längs kanterna. Där ni fyller hålet med jordgubbstatar Dekorera med färsk basilika!