Smält tillsammans på låg värme i en stor kastrull. Låt svalna.
Vispa muscovadosocker, strösocker och ägg ljust och poröst, i cirka 3 minuter.
Häll smör- och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör tills den är slät.
Fördela smeten i formarna. Jämna till ytan med hjälp av en sked.
Tryck ner hälften av hallonen i varje botten. Grädda bottnarna i 45–50 minuter.
Marängsmörkräm med passionsfrukt
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål.
Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65 grader eller tills sockerkristallerna har smält.
Ta bort skålen från värmen. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Fortsätt vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Tillsätt smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3–5 minuter. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig – det är lätt fixat! Är den för kall, sätt skålen över ett vattenbad i några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen en stund och vispa sedan.
Kör passionsfrukten till puré i en mixer. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting. Tillsätt lite grön pastafärg om du önskar en starkare färg.
Montering
Dela båda bottnarna på mitten till fyra tunnare bottnar.
Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka. Bred ut ett jämnt lager hallonfrosting över bottnen. Upprepa tills du har använt tre av bottnarna. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan ner.
Bred ut ett tunt lager frosting över hela tårtan. Låt den stå i kylen i cirka 20 minuter eller tills lagret har stelnat något.
Lägg på ytterligare ett lager med frosting tills tårtan är helt jämn. Ställ in den i kylen igen och gör under tiden chokladglasyren.
Chokladglasyr
Bryt chokladen i bitar och skär smöret i tärningar. Smält dem sakta i en kastrull. Låt svalna. Glasyren ska tjockna något, men ändå vara rinnande.
Dekoration
Häll chokladglasyren ovanpå tårtan och låt den rinna ner över kanten. Använd eventuellt en vinkelpalett för att jämna till glasyren, jobba snabbt så att den inte stelnar.