Familjen Lorichs morgonbullar

0 röster
ca 2 h (jäses helst över natten)
10 bröd

Små och naggande goda morgonbröd à la Peder Lamm.

Visa mer
ca 2 h (jäses helst över natten)
10 bröd

Du behöver

  • 0,25 pkt jäst
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl mjölk
  • 2 nypor salt
  • vetemjöl

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vätskan. I med salt och sen vetemjölet. Det ska bli smet - inte deg!
  2. Klicka upp i smorda och mjölade ugnsfasta (helst antika!) formar. Kanske en matsked i varje. Smeten bör räcka till ca 10 st.
  3. Täck plåten med en bakduk och låt jäsa svalt över natten. Kylskåp är ok. Grädda i 220 grader tills de fått fin färg, ca 8-9 minuter.
  4. De avnjutes med mycket smör och nykokt jordgubbssylt.
30 maj 2014

Fler goda recept