Mias småkakor

Mias småkakor
Foto: TV4
Mia Cronwall
Mia Cronwall

Mias småkakor

Av: Mia Cronwall

Från: Hela Sverige bakar

19 ingredienser

Brysselhjärta, mandelkrumelur och "pillijuttad nötkaka".

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar

Ingredienser

Pillijuttad nötkaka

  • 150 g vit bakchoklad
  • 100 g macadamianötter
  • 175 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 ägg
  • 180 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Brysselhjärta

  • 200 g smör
  • 300 g vetemjöl
  • 90 g strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g rosafärgat socker

Mandelkrumelur

  • 500 g mandelmassa
  • 0,25 citron, zest av
  • 1 vaniljstång, fröna av
  • 100 g äggvita
  • 12 g kakao

Gör så här

Pillijuttad nötkaka

  1. Hacka den vita chokladen och nötterna rätt grovt. Vispa smör och råsocker fluffigt. Rör sedan ner ett vispat ägg, mjöl, bakpulver och 1 krm salt. Blanda ner vaniljsockret, lite av nötterna och 100 g av chokladen.
  2. Klutta ut ca 20 kakor. Grädda ca 12 min i 200 grader
  3. Smält försiktigt resterande choklad och blanda med valfri färg. Ringla med en sked över kakan och dekorera med en halv nöt.

Brysselhjärta

  1. Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker. Forma en rulle och lägg in i kylen.
  2. Skär rullen i 5 mm tjocka skivor. Stansa ut hjärtan eller krusmönster, ca 30 st och lika många mindre hjärtan.
  3. Det mindre hjärtan doppas i det färgade sockret och lägg ovanpå det stora, grädda i 175 grader ica 7 min.

Mandelkrumelur

  1. Riv mandelmassa och blanda med rivet citronskal och fröna från 1 vaniljstång. Tillsätt äggvita lite i taget, blanda till jämn smet.
  2. Dela degen i 2 delar och tillsätt kakaon i den ena. Spritsa till önskad form och dekorera. Grädda i 210 grader ca 10 min.