Karslbaderdegen knådas med jäst, mjölk, strösocker, salt, äggula och vetemjöl.
Efter jäsning så delas degen i två delar. Den ena halvan kavlas ut till en rektangulär platta ca 3mm tjock och bestryks med remonce (mandelmassa blandat med mjukt smör).
Strö sedan på rikligt med kardemumma, kanel och vaniljsocker varefter man rullar kakan till en spänd rulle.
Skär upp bitar och placera i bullformar. Pensla med ett uppvispat ägg. Låt dem jäsa till drygt dubbel storlek och pensla en gång till med ägg och grädda dem gyllenbruna cirka 8 minuter i 250 grader.
Stryk sedan på lite romglasyr och låt dem kallna.
Äppelknyten
Den andra deghalvan kavlas ut till cirka 4mm. Använd en sporr och gör cirka tio rutor.
Spritsa mandelremonce och äppelkompott på rutorna. Strö sedan på kanel och vik ihop bullarna till fina knyten som placeras i pappformar.
Pensla på ett lager med ägg och låt dem jäsa.
Pensla på ett lager ägg till och strö på flagad mandel och grädda dem sedan gyllenbruna i cirka 10-12 minuter i 250 grader.