Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Mustigt rödbetsbröd
0 röster
Foto: Tv4
Av
Maria Ahlin
Från
Hela Sverige bakar
Bröd
Vardagsmiddag
Rågbröd
Mustigt rödbetsbröd med pumpaströ och gojibär.
Visa mer
Du behöver
3,5 dl
vetemjöl
2 dl
rågmjöl
1 dl
grahamsmjöl
1 dl
linfrön
1,5 dl
gojibär (1 dl för dekor)
2,5 dl
osaltade pumpkärnor (2 dl för dekor)
1 dl
rivna rödbetor
0,5 l
filmjölk
0,5 msk
bikarbonat
1 dl
honung
1 msk
salt
Smör till formen
40 g
äggvita
300 g
normalsaltat smör
Flingsalt
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader i vanlig ugn.
Mixa 2 dl pumpakärnor till ett grovt mjöl. Smöra formen och bröa med 1 dl av pumpakärnorna.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vätskan, rödbetor och bär. Jämna till utan och baka i ugnen i cirka 60 minuter.
Hacka gojibären och vispa upp äggvitan. När brödet är klar stjälp upp och ta av lock så bröder får en skorpa.
Pensla med äggvita och strö över hackade gojibär samt pumpaftrö som en rand i mitten.
4 oktober 2012
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
Recept & tips
Baka något riktigt gott idag
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här