Kokosgrottor

Kokosgrottor
Foto: TV4
Julie Karlsson
Julie Karlsson

Kokosgrottor

7 ingredienser

40 min

Glutenfria syltkakor gjorda på kokos. Fylls med drottningsylt och toppas med mandelspån och vit choklad.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st

Smet

  • 6 dl riven kokos
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl drottningsylt

Garnering

  • 1,5 dl mandelspån
  • vit bakchoklad
  • röd/rosa pastafärg för färgning av choklad

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 180 grader.
  2. Blanda kokos, ägg och strösocker. Rulla till små bollar och lägg på en plåt.
  3. Pensla varje boll med lite äggvita och gör därefter en liten grop i varje boll.
  4. Fyll gropen med drottningssylt och sprinkla mandelspån över kakorna. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. OBS! Låt dem svalna innan de tas bort från plåten.
  5. Garnera med mandelspån och färgad smält vit choklad.