Josephines bärtarte med ingefärsflarn
Ingredienser
Tarte
- 100 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 0,25 dl rörsocker
- 1-75 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn (ej fiberberikade)
vaniljkräm
- 500 g mjölk
- 1 vaniljstång
- 130 g äggula
- 130 g strösocker
- 40 g majsstärkelse
- 50 g smör
Bärfyllning
- 500 g jordgubbar
- 1 dl rörsocker
- 3 msk rom (Captain Morgan Spiced)
- färsk ingefära, riven
- 3 limefrukter
Ingefärsflarn
- 50 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 1-2 tsk malen ingefära (torkad) beroende på hur stark smak som efterfrågas
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl vetemjöl