Kastanjemousse med havtorn

1 röst
6-8

Chokladmousse med kastanjepuré, havtornssylt och apelsinmacaron.

Recept på apelsinmacarons hittar du

här


Visa mer
6-8

Du behöver

Kastanjemousse

  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • 300 g sötad kastanjepuré
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 30 g socker
  • 3 dl grädde

Havtornsylt

  • apelsinmarmelad
  • 1 citron
  • havtorn

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och kastanjepuré. Vispa upp grädden.
  3. Vänd ner den svala chokladen i äggblandningen, vänd därefter ner grädden. Kyl.
  4. Smaksätt marmelad med citronsaft och zest efter smak. Blanda havtorn med några skedar av apelsinmarmeladen.
  5. Servering
    Lägg en klick havtornssylt i ena hörnet av tallriken och dra ut med en sked. Lägg en sked havtorn i ena änden och en apelsinmacaron i andra. Gör ett ägg av kastanjemoussen och lägg mitt på.
23 oktober 2014

Laddar fler recept