Franska kolabakelser

Franska kolabakelser
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Franska kolabakelser

9 ingredienser

45 min

Bakelser med chokladkolakräm och hasselnötsbotten. Ett av teknikbaken i Hela Sverige bakar.

I programmet användes runda formar med 6-8 cm i diameter.

Ingredienser

Botten

  • 150 g ägg
  • 250 g strösocker
  • 160 g hasselnötter, rostade och grovhackade

Kräm

  • 170 g strösocker
  • 150 g vispgrädde
  • 60 g äggula
  • 110 g mörk choklad
  • 100 g smör

Topping

  • 100 g mandelflagor, rostade

Gör så här

Botten

  1. Vispa ägg och socker luftigt. Vänd ner hasselnötterna i smeten. Fyll ringar till 2/3 med smet.#
  2. Grädda i 175 grader, ca 20-35 min beroende på storlek. När bottnarna är klara tryck ihop med ett skrapkort.

Kräm

  1. Sjud alla ingredienser under omröring, krämen ska nå 85 grader och vara klumpfri. Häll sedan den varma krämen ovanpå nötbotten.
  2. Strö över mandelflagor och kyl bakelsen.