Sugarcookies

Sugarcookies
Foto: TV4
Jennifer Barmer
Jennifer Barmer

Sugarcookies

10 ingredienser

30 min

Småkakor med citronsmak fylls med ljuvlig hallonsylt.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st
  • 1 tsk citron, skal
  • 2 tsk citron, saft
  • 4,5 dl strösocker
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 230 g smör
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 ägg

Hallonsylt

  • 500 g hallon
  • 3,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Riv citronen och lägg citronskal och citronsaft i en skål fäst vid en hushållsassistent, blanda detta med socker och muscovadosocker.
  2. Sätt på paddeln på assistenten och lägg i smör, vispa till ett blekt fluff, mixa i ett ägg åt gången.
  3. Sikta vetemjöl, bikarbonat i en skål och häll sedan detta i skålen med de andra ingredienserna, övermixa ej.

Hallonsylt

  1. Koka upp hallon och socker, låt koka ca 10 minuter. Sila av saften.
  2. Spritsa eller scoopa degen på bakplåtspapper. Fyll med sylten. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.