Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
paj
Fyllning
75 g mandelmjöl
75 g smör, rumstempererat
0,75 dl strösocker
0,5 dl grädde
4 päron, tunt skivade
1 förp mandel, flagad, [50 g]
Deg
1 dl strösocker
300 g smör, kylskåpskallt
8 dl vetemjöl
2 ägg
Gör så här
Deg
Mixa socker, mjöl, smör i en matberedare tills pulveraktigt, tillsätt sedan äggen och mixa tills en deg har formats, plasta och lät vila i kylen minst 30 minuter.
Fyllning
Blanda mandelmjöl, smör, socker och grädde till en smet.
Ihopsättning av paj
Tag ut pajdegen och dela i 2 delar.
Kavla ut en del som du täcker en pajform med, pricka botten, täck med bakplåtspapper och pajvikter/torkade ärter.
Grädda ca 8 minuter på 200 grader, tag ut formen, avlägsna pappret och grädda i ca 5 minuter till.
Häll i mandelsmeten i det förgräddade skalet och fyll med päronskivorna.
Kavla ut resten av degen och gör ett lock som du själv tycker är vackert! Grädda i ca 30 minuter på 200 grader.