Persikobakelse à la motti

Persikobakelse à la motti
Ina Drakfors
Ina Drakfors

Persikobakelse à la motti

10 ingredienser

Inas rulltårtsbakelse med persiko- och gräddfyllning.

Detta är ett recept från en av de tävlande i programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

Kakbotten

  • 3 ägg
  • 135 g strösocker [1,5 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 6 g bakpulver [1 tsk]

Fyllning

  • 3 inlagda persikor [ca 6 halvor i sockerlag]

Dekoration

  • 5 dl grädde
  • 50 g mörk choklad
  • färsk citronmeliss
  • 2 färska persikor
  • hallon

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner försiktigt i smeten med vattnet.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen på ca 230 grader i ca 5 min.
  5. Strö socker på ett bakplåtspapper.
  6. Stjälp upp rulltårtan med ovansidan ned mot det sockrade bakplåtspappret.
  7. Mixa persikorna till en slät puré.
  8. Dra bort bakplåtspappret och bred på purén på rulltårtan.
  9. Rulla ihop och skär rulltårtan i ca 3-4 cm tjocka skivor.
  10. Vispa grädden.
  11. Smält chokladen och häll i en spritspåse.
  12. Spritsa grädde på rulltårtan.
  13. Dekorera med skivad färsk persika, hallon, smält choklad och citronmeliss.